B&B Oost-Groningen, op een prachtige locatie in het Oldambt

Zoekt u een B&B in Oost-Groningen? U vindt B&B De Oldambtster op een prachtige locatie aan de rand van Beerta, in het hart van het Oldambt. Dit plekje in rustige omgeving onder weidse luchten ligt in een gebied met vele voorzieningen, mogelijkheden en bezienswaardigheden. Hieronder geven wij u alvast enkele waardevolle tips.

Het dorp Beerta

B&B De Oldambtster ligt aan de rand van het dorp Beerta. Hier kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht bij de Coop Supermarkt Wijsbeek. Heerlijk uit eten kan bij verschillende restaurants, zoals Smederij 1872, het in een wijde omgeving bekende exclusieve Chinees-Indisch specialiteitenrestaurant China You-Yi en grillroom de Parel. In het centrum van Beerta vindt u een passantenhaven met camperplaatsen. Op warme dagen is het heerlijk toeven aan de Beertsterplas.

Winschoten, roos van de regio

Het op slechts drie kilometer van onze boerderij gelegen Winschoten is de tweede koopstad van de provincie Groningen, het kloppend hart van het Oldambt. Het karakteristieke, gezellige centrum biedt volop gelegenheid om te shoppen, een terrasje te pakken of heerlijk uit eten te gaan. Winkelen in Winschoten is een begrip in een grote regio, zelfs tot over de Duitse grens.

Blauwestad, recreatie rond het Oldambtmeer

Een boeiende mix van natuur, recreatie en wonen. Dat is Blauwestad. Aan de boorden van het Oldambtmeer kunt u heerlijk verpozen op het strand, lekker varen of vissen (bij De Kolk) of heerlijk wandelen of fietsen, bijvoorbeeld over de Blauwe Loper, de fiets- en wandelverbinding tussen Blauwestad en Winschoten. Aanraders zijn een rondvaart of dagtocht door de Blauwestad met Dekker Rondvaarten of een middagje golfen bij Pitch & Putt Oostwold.

Verrassende natuur in en rond het Oldambt

Direct achter De Oldambtster ligt natuurgebied Reiderwolde, het groene hart van Blauwestad met diverse wandel- en fietspaden en een uitkijktoren. De Dollard is een uniek brakwatergetijdengebied, beschut en voedselrijk gebied voor vele soorten vogels en zeehonden. In De Tjamme wandelt u tussen de Schotse hooglanders en loopt u zomaar een ree tegen het lijf. En zo zijn er in de nabijheid van ons B&B in Oost-Groningen nog veel meer kleinere en grotere natuurgebieden te vinden.

Volop cultuur en historie in de regio

Qua cultuur en historie is er ontzettend veel te beleven in het Oldambt. Aanraders zijn onder meer Museum Stoomgemaal Winschoten, Museum Slag bij Heiligerlee, Klokkengieterij Museum en Vesting Bourtange. Museumspoorlijn STAR tussen Stadskanaal en Veendam is de langste museumspoorlijn van Nederland. De middeleeuwse binnenstad van Appingedam is beroemd vanwege de hangende keukens.

Meer over zien, doen en beleven in het Oldambt