B&B De Oldambtster, bed and breakfast in Oost-Groningen

Wij - Rob, Marian en Martijn van Eck - verruilden onlangs onze juwelierszaak en goudsmederij in De Bilt voor een authentieke Oldambtster boerderij. Hier runnen wij vanaf het eerste kwartaal van 2020 onze B&B De Oldambtster, een luxe bed and breakfast in Oost-Groningen. Daarnaast vindt u hier onze goud- en zilversmederij, waar we sieraden en zilversmeedwerk op maat maken en workshops sieraden maken verzorgen.

Over ons

Rob volgde de opleidingen goud- en zilversmid aan de vermaarde Vakschool Schoonhoven.

Na een periode als goudsmid annex bedrijfsleider te hebben gewerkt, begon hij in 1998 samen met Marian een eigen goudsmederij annex juwelierszaak in De Bilt. De zaak liep goed en de goudsmederij trok klanten uit de hele regio.

Die klanten kwamen niet alleen vanwege de creativiteit en het vakmanschap, maar ook voor de persoonlijke aandacht en de gemoedelijke, gastvrije ontvangst.

Vooral bij  het ontwerpen en maken van persoonlijke sieraden is die persoonlijke aanpak noodzakelijk.

Een nieuwe start

Een paar jaar geleden ontstond de behoefte om een nieuwe start in een andere omgeving te maken, waarbij creativiteit, gastvrijheid en sieraden maken centraal zouden staan.

Daarnaast bestond al langer de wens om de hectiek van de Randstad te verlaten en te kiezen voor een rustige, meer landelijke omgeving. Zo ontstond het idee voor het starten van een B&B, in combinatie met tijd en ruimte voor een goudsmederij.

Rob kan zich op deze manier meer focussen op het overdragen van zijn passie, het maken van unieke, handgemaakte gouden, zilveren,  en titanium sieraden. En Marian en Martijn richten zich meer op het reilen en zeilen van de B&B.

Persoonlijke aandacht

Wij willen onze  gasten de ruimte bieden om persoonlijke betrokken te zijn bij het ontwerp en de productie van hun sieraden. Gaat u bijvoorbeeld trouwen en wilt u écht persoonlijke trouwringen? Die maken wij helemaal zoals ze bij u passen. Het ambachtelijk, handmatig vervaardigen van de ringen duurt enkele dagen. Daarbij kunt u ervoor kiezen om er zelf bij aanwezig te zijn en vele werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo wordt het sieraad echt persoonlijk.

Weidse luchten en luxe gastvrijheid in een rustieke omgeving

Slechts 25 autominuten van de stad Groningen, vlakbij Thermen Bad Nieuwschans, vindt u B&B De Oldambtster. De Oldambtster is een grote gezichtsbepalende boerderij, waarvan de geschiedenis teruggaat naar het jaar 1850. Hier kunt u in alle rust en vrijheid genieten van een ontspannend en gastvrij verblijf in een van onze luxe gastenkamers.

Op de voormalige deel realiseerden we vier ruime gastenverblijven van 32,5 vierkante meter. U beschikt over een ruime zitgelegenheid, een kitchenette met koffie- en theevoorzieningen en een badkamer. Elke verblijf heeft een eigen toegang..

Oldambt is een nog relatief nieuwe gemeente met verschillende dorpskernen. Winschoten is hiervan de grootste. B&B De Oldambtster ligt bij Beerta en heeft een directe waterverbinding met recreatiegebied en Blauwestad. Vanuit De Oldambtster kunt u heerlijk wandelen en fietsen. De oude dorpskernen in de omgeving geven een mooi inzicht in cultuur en historie van de omgeving. Er zijn diverse bezienswaardigheden. Daarnaast is de stad Groningen een belangrijk doel voor onze gasten.

Edelsmederij Oldambt

Onder hetzelfde dak als B&B De Oldambtster is ook Edelsmederij Oldambt gevestigd. B&B gastheer Rob is een zeer ervaren goud- en zilversmid. Hij zet zijn vakmanschap en jarenlange ervaring ondermeer in bij het organiseren van diverse workshops. In onze edelsmederij kunt u terecht om in een gezellige, onbevangen sfeer uw eigen persoonlijke sieraad van goud, zilver of titanium te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ring, hanger, oorbellen, bedels of een armband.

Rob geeft workshops voor maximaal zes personen. Hij begeleidt u bij het bedenken en maken van een sieraad. Het is mogelijk om het complete proces van tekenen, ontwerpen en maken te doorlopen, of een gedeelte hiervan. Edelsmederij Oldambt heeft goed geoutilleerde werkplekken, voorzien van alle benodigde gereedschappen en apparatuur.